Maquilleren: niet plamuren maar shapen!

vr, 10/10/2014 - 15:42 -- Els

Tegenstanders beweren dat make-up veroudert en zorgt voor een onnatuurlijk effect. Vroeger werd er inderdaad deftig "geplamuurd". Je zag eerst de make-up en dan pas de vrouw. Make-up van vandaag is er om de natuurlijke schoonheid van de vrouw te accentueren en om een verjongend effect te creëren.

Let it glow!
We willen allemaal een stralende, jeugdige uitstaling. Dit bereik je door moisturizers, primers, foundations en highlighters. Met een beetje lichtinval hier en een hintje extra glans daar wek je een "faboulous glow".

Shape your face!
Shapen gaat over accentueren wat je hebt en verbergen wat je minder mooi vindt. Je werkt met je gezicht al met een canvas, dat je verheldert, soms camoufleert en waarop je bepaalde accenten legt.

  • Een concealer verbergt oneffenheden, puistjes,donkere wallen en vult de geultjes van de neusvleugels en de mondhoeken. Door die plekken lichter te maken, geef je ze een optische lift.
  • Om bepaalde delen van je gezicht te camoufleren gebruik je een schaduwkleur die één of twee tinten donkerder is dan je foundation. Alles mooi blenden(vervagen) is de boodschap om geen onnatuurlijk streepeffect te bekomen.
  • Foundation is niet bedoeld om je huid kleur te geven. Dat doe je met blush. Door blush slim aan te brengen, kan je je gezicht ook shapen.
  • Om bepaalde delen van je gezicht op te lichten, gebruik je highlighter die een tintje lichter is dan je foundation.

Door het shapen van je gezicht bekom je spectaculaire resultaten. Je ziet er veel jonger uit en je kan komaf maken met al je complexen. Een grote of brede neus, een te rond gezicht, afhangende oogleden, kleine oogjes, verslapte gelaatstrekken, ... dit alles kan je oplossen door slim te shapen.

 Meer informatie krijg je hierover in de workshop stijl.