Wie ben ik?

Kleding als expressiemiddel

Ik heb kleding altijd gezien als een krachtig expressiemiddel. Dit ben ik, dit is mijn boodschap. Ik word gewoon gelukkig als mijn uiterlijk uitstraalt hoe ik me voel. Ik verslind modemagazines om ideetjes op te doen en een city-trip is voor mij niet af als ik de winkels niet "gedaan" heb. Toch volg ik de trends niet slaafs. Ik bekijk de trends met een kritisch oog en volg ze alleen als ze bij mijn lichaamstype en mijn persoonlijke stijl passen. 

Voor het werk van mijn man leefden we lange tijd in het buitenland. Ik had weinig om handen en besloot de tijd te gebruiken om iets met mijn passie te doen. Ik volgde een intensieve opleiding tot kleur-, stijl- en imagoconsulente. Er opende zich een wereld voor mij.

Tot op dat ogenblik vond ik een kleurenanalyse overbodig.  Het feit dat er iemand zou bepalen welke kleuren bij mij pasten en welke niet, zag ik als een rem op mijn creativiteit. Groot was dan ook mijn verbazing toen tijdens de kleurenanalyse duidelijk werd dat ik een warm kleurtype bleek te zijn terwijl ik me eigenlijk al het grootste deel van mijn leven kleedde in het kleurenpalet en de stijl van een koel type. Meteen werd duidelijk waarom de koele uitstraling die ik al jaren nastreefde, iets krampachtigs had. Het kleurenpalet was te hard. Als je jong bent, kom je daar nog mee weg. Maar als je iets ouder wordt, is het van het grootste belang dat de kleuren die je dicht bij je gezicht draagt, je gezicht doen stralen in plaats van verouderen. Nu ga ik voor warme kleuren. En het feit dat vrouwen met een warm kleurtype in België in de minderheid zijn, zie ik als een troef!

Ook de opleiding stijl was een eye-opener. Ik begreep waarom bepaalde kledingstijlen, prints, stoftexturen, pasvormen en details mijn lichaam niet flatteerden en dikker maakten. Ik leerde hoe je evenwicht en lengte kan creëren, hoe je je minpuntjes kan camoufleren, ... Kortom hoe je de beste versie van jezelf kan neerzetten. De druk om er afgetraind en slank te zijn, maakt vele vrouwen onzeker. Terwijl gewicht er eigenlijk helemaal niet toe doet. Wat wel belangrijk is, is een lichaam in evenwicht. En het is perfect mogelijk die optische illusie via je kleding te bereiken als je de trucjes kent! Eenmaal je de trucs kent, kan je die in elke nieuwe situatie toepassen. Je zal voortaan bewust voor juiste belijning, de juiste prints en stoftextuur gaan. En al dan niet kleurcontrasten toepassen waardoor je figuur echt tot zijn recht komt.

Tijdens de opleiding imago leerde ik dat een uitstekend voorbereide boodschap volledig de mist in gaat als de verpakking en de manier waarop je jezelf presenteert daarmee niet in verhouding zijn. Weet je trouwens dat 59 % van jouw eerste indruk bepaald wordt door je uiterlijk: kleding, lichaamshouding en bewegingen? 38 % wordt bepaald door je spreekvaardigheid, stemgebruik en intonatie. En slechts 3 % door de inhoud van wat je zegt!

Ik wil graag mijn kennis met u delen. Dus maak nu een afspraak en ontdek uw mooiste zelf!

Els Minjau