Je foundation als tweede huid: kies de juiste kleur!

za, 11/10/2014 - 19:33 -- Els

Je foundation als tweede huid: kies de juiste kleur!

Omdat foundation moet versmelten met je huid zonder maskereffect, is het kiezen van de juiste kleur van het allergrootste belang. In de kleuernanalyse ontdek je of je een koel of een warm type bent. De ondertoon van je huid speelt daarbij een heel belangrijke rol. Jawel, de ondertoon! De boventoon (gelig) van je huid kan een warme indruk geven (vb. door de zonnebank), terwijl de ondertoon van je huid koel (rozig) is.

Als je de ondertoon van je huid kent, ligt de foundationwereld aan je voeten. De kleuren van foundations zij immers afgestemd op de ondertoon van je huid

Meestal krijg je hierover weinig of geen informatie in de parfumeries, de meeste consulentes weten zelf niet wat een koele of een warme ondertoon is! Je kan dus maar best zelf geïnformeerd zijn.

Waaraan kan je herkennen of een foundation voor een koel of warm type geschikt is?

Jammer genoeg is er geen universele kleurencode  die door alle merken gebruikt wordt zoals dat bij haarkleuringen wel het geval is. Maar toch kan je uit de namen van de foundations veel afleiden:

·      Koele foundations hebben vaak codes in de benaming zoals P (pink) of C (cool). of namen zoals ivory, porcelain, peach of rose.

·      Warme foundations hebben vaak codes in de benaming zoals G (golden) of W (warm) of namen zoals honey, sand of gold.

·      Neutrale foundations kan je herkennen aan N (Neutral), beige of naturel.

Meer informatie over de ondertoon van je huid krijg je tijdens de kleurenanalyse.